Μοιραστείτε το άρθρο:

Γράφει η Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης Αγγελική Μ. Κουρμπέλη.

Eνσυνειδητότητα, η επίγνωση που προέρχεται από την χωρίς επικρίσεις εστίασή μας στην παρούσα στιγμή και στο πως ακριβώς έχουν τα πράγματα στο εδώ και τώρα. Επίγνωση αποκτώ, όταν στέκομαι ως φυσικός παρατηρητής, χωρίς να στοχάζομαι πια το παρελθόν και χωρίς να ανησυχώ για το μέλλον.

Τότε μόνο επιτρέπω στον εαυτό μου ν’ ανοιχθεί σε μια πηγή πληροφοριών που προηγουμένως δεν είχα αντιληφθεί καν ότι υπάρχει, αφού ήμουν προσηλωμένος στην καθήλωση του χθες και στην αγωνία του αύριο. Με την ενσυνειδητότητα, έχω την ευκαιρία αξιοποιήσω κάθε ανεκμετάλλευτη πληροφορία από το φυσικό περιβάλλον και την κατάσταση που βιώνω, με σκοπό να οδηγηθώ σε μια νέα οπτική απέναντι στα επισυμβαίνοντα.

Στην ουσία η μόνη αληθινή πραγματικότητα που βιώνουμε, είναι η παρούσα στιγμή και όμως επιμένουμε να αφήνουμε τη ζωή να γλιστράει, σκεπτόμενοι μια πραγματικότητα που είτε δεν υπάρχει πια, είτε δεν υφίσταται ακόμα, με αποτέλεσμα να ζούμε μονίμως μια εικονική πραγματικότητα. Στη κατάσταση εγρήγορσης που μας θέτει η εν συνειδητότητα, αποκτούμε μεγαλύτερη επίγνωση για την κατάσταση ύπαρξης μας στο σήμερα, συνδεόμαστε αυθεντικά με τα συναισθήματά μας που αποτελούν οδηγό έκφρασης του ψυχισμού μας, καλλιεργούμε την διαύγεια, τη βαθιά γνώση και εξασκούμε την αντίληψή μας . Μας προσφέρει χαλάρωση, μείωση του άγχους και ψυχική προφύλαξη.

Λειτουργεί σαν ασπίδα στον οργανισμό μας έναντι των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων. Αρκούν 5 με 10 λεπτά την ημέρα και το μόνο που χρειάζεται είναι να παραμείνω σε ησυχία, να επικεντρωθώ στην αναπνοή μου και την ροή της, να βγω για λίγο από την μεγάλη πολύπλοκη εικόνα και να παρατηρήσω, αφουγκραζόμενος εσωτερικά και εξωτερικά. Να συνδεθώ αυθεντικά με τον εαυτό μου και τις ανάγκες του στο σήμερα.

Σχετικά με τον συντάκτη

Βιογραφικά Στοιχεία
Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης

Με σπουδές στην Ψυχολογία και τη Συμβουλευτική Προσωπικών Δεξιοτήτων, η Αγγελική Κουρμπέλη, ασχολείται με ομάδες αυτογνωσίας, με σκοπό να οδηγεί τα συμμετέχοντα μέλη των ομάδων της, σε μια εσωτερική συνειδητοποίηση του αληθινού εαυτού τους, σε ψυχική ισορροπία, αλλά και ανάδειξη όλων των ταλέντων και κλίσεων που έχουν ως προσωπικότητες.

Μέγιστος και πρωταρχικός στόχος είναι τα άτομα με τα οποία δουλεύει , να γίνουν μαχητές της ζωής και να επιτυγχάνουν τις φιλοδοξίες και τους στόχους τους.

Το μότο της: «Δεν έχει σημασία προς τα που φυσά ο άνεμος, σημασία έχει το πως θα σηκώσω τα πανιά μου».


Μοιραστείτε το άρθρο:
Κατηγορίες:Ενήλικες