Μοιραστείτε το άρθρο:

Γράφει η Αγγελική Κουρμπέλη.

Κάποτε ο άνθρωπος πίστευε τον εαυτό του ως μια αυτόφωτη οντότητα , την οποία και φρόντιζε καθημερινά και ανεξαιρέτως των συνθηκών που επικρατούσαν γύρω του . Σταδιακά και με όλες τις επισυμβαίνουσες αλλαγές στην ανθρωπότητα , δυστυχώς , άρχισε να αναζητά και να εξαρτά την τύχη του , την υγεία του και την αυτοπραγμάτωσή του σε εξωτερικές από εκείνον πηγές , όπως για παράδειγμα τα υλικά αγαθά , τον γάμο , την επαγγελματική σταδιοδρομία , την κοινωνική θέση , την ασφάλεια κ.α .

Ενισχύθηκε όσο ποτέ άλλοτε το σχήμα της μάζας   και η συνθήκη του όλοι στο ίδιο επίπεδο , όλοι ίδιοι και ενστικτωδώς οι πιο αδύναμοι και ευάλωτοι να θυσιάζονται ενεργειακά για να εξελιχθούν οι πιο δυνατοί και εκείνοι που σε τελική ανάλυση επιβιώνουν με το να ρουφούν τα τελευταία αποθέματα ενέργειας από εκείνους που δεν είναι σε θέση να τα διατηρήσουν .

Τραγικό αποτέλεσμα , να νοσεί σε μεγάλη συχνότητα τόσο η ψυχή όσο και το σώμα αφού το επίπεδο ψυχικής ανθεκτικότητας πολλών ανθρώπων δεν τους επιτρέπει να διατηρήσουν επαφή με τον εαυτό τους και να αντλήσουν προστασία και θεραπεία εκ των έσω .

Σε μια προσπάθεια εσωτερικής αφύπνισης και ενθύμησης της μεγάλης ικανότητας του ανθρώπου για αυτοθεραπεία , προτείνονται οι ακόλουθοι τρόποι ενίσχυσης και ενδυνάμωσης του εαυτού , προκειμένου να επαναπροσδιοριστεί , να εναρμονιστεί πνευματικά και ψυχικά και να κερδίσει το χαμένο έδαφος στην αρένα της ζωής .

 • Διατηρώ επαφή με το φυσικό περιβάλλον , ακόμα και αν αυτό σημαίνει απλή ενασχόληση με την περιποίηση μιας γλάστρας .
 • Μετατρέπω την ώρα του ντους , σε ένα τελετουργικό κατά το οποίο συμβολικά με το νερό , ξεπλένω από το σώμα μου οτιδήποτε νιώθω ότι με βαραίνει (ενίοτε χρήση αλατιού ,η οποία μπορεί να ενισχύσει την ενεργειακή μας προστασία)
 • Βρίσκομαι σε συνθήκη αγάπης και ενσυναίσθησης με το κοινωνικό μου περιβάλλον
 • Είμαι ανοιχτός στην προσφορά και την δημιουργία
 • Θέτω εαυτόν στην υπηρεσία των συνανθρώπων μου και της φύσης
 • Είμαι καθημερινά ο καλός Σαμαρείτης
 • Δείχνω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στη ζωή και απελευθερώνομαι από τη συνεχή ανησυχία
 • Περνάω καθημερινά και για δέκα λεπτά καλά με τον εαυτό μου , γίνομαι η καλύτερη μου παρέα
 • Αφιερώνω λίγο χρόνο για να κάνω κάτι που με ευχαριστεί πραγματικά
 • Παραμένω αισιόδοξος και τις πιο γκρίζες μέρες
 • Καλλιεργώ μέσα μου το χωράφι της καλοσύνης και την εκφράζω στο εξωτερικό μου περιβάλλον
 • Βρίσκομαι σε ενότητα με τους πάντες και τα πάντα γύρω μου , διατηρώντας ταυτόχρονα την προσωπική μου αυτονομία
 • Αποφεύγω τις διαμάχες και τις άσκοπες συγκρούσεις , ενώ όταν αναπόφευκτα αναγκάζομαι να έρθω σε ρήξη , λειτουργώ με πρόθεση να επικρατήσει το δίκαιο της επανόρθωσης , για το ανώτερο καλό όλων των εμπλεκόμενων μερών
 • Καταναλώνω τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και αποφεύγω τροφές με άχρηστες για τον οργανισμό μου ουσίες .
 • Δεν ματαιώνομαι , δεν αυτομαστιγώνομαι για τα λάθη και τις αποτυχίες μου , αντί να εστιάζω στο λάθος μου αναζητώ το μάθημα πίσω από αυτό
 • Με προστατεύω, με αγαπάω, με αγκαλιάζω, με επαινώ και με σηκώνω κάθε φορά που πέφτω από φόβο , αγανάκτηση και ανησυχία , έμπρακτα και δοθείσης κάθε ευκαιρίας καθημερινά .

Για το My Psychology

Αγγελική Μ. Κουρμπέλη

Η Αγγελική Κουρμπέλη είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτοβελτίωσης , Ομαδική Θεραπεύτρια .

Με σπουδές στην Ψυχολογία και τη Συμβουλευτική Προσωπικών Δεξιοτήτων , ασχολείται με ομάδες αυτογνωσίας, με σκοπό να οδηγεί τα συμμετέχοντα μέλη των ομάδων της , σε μια εσωτερική συνειδητοποίηση του αληθινού εαυτού τους , σε ψυχική ισορροπία , αλλά και ανάδειξη όλων των ταλέντων και κλίσεων που έχουν ως προσωπικότητες .

Μέγιστος και πρωταρχικός στόχος είναι τα άτομα με τα οποία δουλεύει , να γίνουν μαχητές της ζωής και να επιτυγχάνουν τις φιλοδοξίες τους και τους στόχους τους .

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Βιογραφικά Στοιχεία

myPsychology: το νέο portal για την Ψυχολογία.

Διαβάστε άρθρα από έγκριτους επαγγελματίες, αλλά και εμπειρίες ανθρώπων που θα σας εμπνεύσουν.


Μοιραστείτε το άρθρο:
Κατηγορίες:Συμβουλευτική