Μοιραστείτε το άρθρο:

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη.

Κάθε μέρα, διαπιστώνω πόσο δύσκολη είναι η φιλία μεταξύ των γυναικών. Κάθε ημέρα θα διαπιστώσω πως οι σχέσεις μεταξύ γυναικών είναι αρκετά επιρρεπείς στη διάλυσή τους.

Όπως και ότι  είναι αρκετά δύσκολο να δημιουργηθεί μία στενή σχέση μεταξύ τους η οποία θα είναι χτισμένη στην ειλικρίνεια και το σημαντικότερο: μία σχέση η οποία θα διαρκέσει στο χρόνο.

Δε λέω πως είναι ακατόρθωτο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που όντως μία γυναικεία φιλία στάθηκε μέσα στο χρόνο; μιλάμε για ένα φαινόμενο που συναντάται πάρα πολύ συχνά στο μεγαλύτερο του βαθμό.

Είναι ένα λυπηρό γεγονός, οι γυναίκες να είναι βαθιά ανταγωνιστικές μεταξύ τους.

Η μία πάντοτε θα φθονήσει την άλλη επειδή μπορεί να είναι πιο εξωστρεφής, πιο όμορφη, πιο εκδηλωτική, το οτιδήποτε.  Οι γυναίκες λόγω θέσης και φύσης, μπορούν περισσότερο να βάφονται, να παρεμβαίνουν στην εμφάνισή τους όπως και να φοράνε περισσότερα ρούχα, έχουνε μεγαλύτερες πιθανότητες να φθονούν η μία την άλλη (διότι ο άνδρας τι θα ζηλέψει από έναν άλλο άνδρα; Το καινούργιο του φόρεμα, τα μαλλιά του, το άρωμά του, δεν έχει και πολλά να ζηλέψει και σε πρακτικό επίπεδο).

Είναι δύσκολο να δημιουργήσεις μία φιλία (ή οποιαδήποτε σχέση με άλλη γυναίκα) και να διαρκέσει μέσα στο χρόνο μα, κυρίως, να είναι αληθινή και να μην κρύβει εντός της φθόνο και ανταγωνιστική διάθεση.

Γιατί οι γυναίκες είναι τόσο ανταγωνιστικές η μία προς την άλλη;

Φταίει ο πολλαπλός τους ρόλος μέσα σε μία απαιτητική κοινωνία που διαρκώς απαιτεί από αυτές να είναι όμορφες, έξυπνες, ικανές σε όλα, στα πάντα;

Ευθύνεται το γεγονός πως η γυναίκα του σήμερα επιτελεί τόσους σημαντικούς ρόλους και δυσανασχετεί, όταν αισθάνεται πως κάποια ίσως τα καταφέρνει καλύτερα;

Φταίει μήπως και η ίδια η ανταγωνιστική τους φύση;

Μάλλον ο λόγος είναι όλες οι παραπάνω αιτίες.

Καμία γυναίκα δε θα έπρεπε να φθονεί καμία άλλη γυναίκα. Διότι θα έπρεπε να γνωρίζει πως η καθεμία –όπως και ο κάθε άνθρωπος φυσικά- είναι μοναδικός.

Η Μαρία Σκαμπαρδώνη είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος, αθλήτρια πολεμικών τεχνών και πάνω από όλα, ένας άνθρωπος που προσπαθεί μέρα με τη μέρα να γίνεται καλύτερος!

Μέσω της γραφής της επικοινωνεί τις εμπειρίες τις με σκοπό πρωτίστως τη δική της αυτοβελτίωση.

Σχετικά με τον συντάκτη

Βιογραφικά Στοιχεία

myPsychology: το νέο portal για την Ψυχολογία.

Διαβάστε άρθρα από έγκριτους επαγγελματίες, αλλά και εμπειρίες ανθρώπων που θα σας εμπνεύσουν.


Μοιραστείτε το άρθρο:
Κατηγορίες:Γυναίκα