Μοιραστείτε το άρθρο:

Γράφει η Αγγελική Μ. Κουρμπέλη.

Συχνά παραπονιόμαστε ότι περιστοιχιζόμαστε από ανθρώπους μίζερους, συμφεροντολόγους, διπρόσωπους, κενούς και που τέλος πάντων δεν ξέρουν τι θέλουν ή δεν έχουν κανένα όραμα ή φιλοδοξία για το μέλλον.

Έχουμε ανάγκη να ανεβάσουμε την ποιότητα στις κοινωνικές μας συναναστροφές για να νιώσουμε και μεις οι ίδιοι πιο ποιοτικοί, σημαντικοί και να βρούμε μέσα από τους άλλους το νόημα στην καθημερινότητά μας…

Δεν συνειδητοποιούμε όμως ότι η έμπνευση, η ποιότητα και η φρεσκάδα που αναζητούμε θα προέλθει αυθεντικά από μέσα μας, κατά τον ίδιο τρόπο που για να αλλάξει αυτός ο κόσμος θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να κάνουμε την αλλαγή , πρώτα μέσα μας και μετά προς τους άλλους.

Γίνε εσύ η έμπνευση που ψάχνεις και κάνε τη διαφορά…

  • Μην αναλώνεσαι σε γενικές κρίσεις, αλλά κάνε εποικοδομητική κριτική για όσα συμβαίνουν γύρω σου, δείξε ενδιαφέρον και πάρε θέση. Γίνε από απλός θεατής πρωταγωνιστής της ζωής σου!
  • Η σκέψη σου και η δράση σου να είναι εναρμονισμένες με Ενσυναίσθηση και Κατανόηση για τους γύρω σου! Μόνο έτσι μπορείς να τους καταλάβεις και να τους διαβάσεις!
  • Να είσαι παρών και έτοιμος να αναλάβεις την ευθύνη που σου αναλογεί!
  • Η λεπτομέρεια να σε ενδιαφέρει στο πλαίσιο των λεπτών χειρισμών γιατί αλλιώς απομακρύνεσαι από τη μεγάλη εικόνα για το κάθε τι!
  • Να δείχνεις και να είσαι δοτικός και υποστηρικτικός στην κάθε σχέση σου. Κάνε τους σημαντικούς άλλους γύρω σου να νιώθουν αναντικατάστατοι
  • Να λειτουργείς με αποφασιστικότητα και προσωπική πρωτοβουλία!
  • Να επιλύεις τις συγκρούσεις άμεσα, αναζητώντας πάντα μέσα από μια διαφωνία να προκύπτει ένα θετικό αποτέλεσμα. Να γεννά η δυσκολία και η σύγκρουση ένα ωφέλιμο και καινούργιο που η στασιμότητα δεν σε άφηνε να βρεις!
  • Να κυνηγάς την επιτυχία χωρίς να γίνεις δούλος της. Να θέτεις νέους στόχους που σε κινητοποιούν και σου δίνουν λόγους να πεις άλλο ένα μπράβο στον εαυτό σου
  • Να αποπνέεις εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση!
  • Να είσαι ο εαυτός σου και να έχεις τον έλεγχο αυτού!

Η Αγγελική Κουρμπέλη είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτοβελτίωσης, Ομαδική Θεραπεύτρια .

Με σπουδές στην Ψυχολογία και τη Συμβουλευτική Προσωπικών Δεξιοτήτων , ασχολείται με ομάδες αυτογνωσίας, με σκοπό να οδηγεί τα συμμετέχοντα μέλη των ομάδων της , σε μια εσωτερική συνειδητοποίηση του αληθινού εαυτού τους, σε ψυχική ισορροπία, αλλά και ανάδειξη όλων των ταλέντων και κλίσεων που έχουν ως προσωπικότητες.

Μέγιστος και πρωταρχικός στόχος είναι τα άτομα με τα οποία δουλεύει, να γίνουν μαχητές της ζωής και να επιτυγχάνουν τις φιλοδοξίες τους και τους στόχους τους .

Το μότο της : «Δεν έχει σημασία προς τα που φυσά ο άνεμος , σημασία έχει το πως θα σηκώσω τα πανιά μου»

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Βιογραφικά Στοιχεία

myPsychology: το νέο portal για την Ψυχολογία.

Διαβάστε άρθρα από έγκριτους επαγγελματίες, αλλά και εμπειρίες ανθρώπων που θα σας εμπνεύσουν.


Μοιραστείτε το άρθρο:
Κατηγορίες:Συναισθήματα