Μοιραστείτε το άρθρο:

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη.

Η επιτακτική ανάγκη όλων μας για εργασία, μας έχει οδηγήσει να υιοθετούμε λανθασμένες συμπεριφορές οι οποίες μειώνουν την αξιοπρέπεια και την προσπάθεια που καταβάλλουμε. Έχουμε φτάσει στο σημείο να δεχόμαστε χωρίς καμία αντίρρηση την όποια προσβολή, σωματική ή ψυχική καταπόνηση από τον υπεύθυνο, φοβούμενοι το ενδεχόμενο της απόλυσης. Γεννάται λοιπόν το σημαντικό ερώτημα:

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και την αξιοπρέπειά μας;

Είναι σημαντικό να ενημερωθούμε για όλα τα δικαιώματα που έχουμε ως εργαζόμενοι αμέσως μόλις βρούμε εργασία. Για αυτό και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, είναι να απευθυνθούμε σε έναν δικηγόρο ο οποίος θα μας  κατευθύνει άμεσα και γρήγορα και θα μας ενημερώσει για όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει ένας εργαζόμενος.
• Να είμαστε συνεπείς και σωστοί ως προς τις υποχρεώσεις μας, ώστε να μη δίνουμε την ευκαιρία για λασπολογία και επιθετική συμπεριφορά από  μέρος του εργοδότη.
• Είναι σημαντικό αν υπάρξει κάποιο περιστατικό αξιοσημείωτο εις βάρος μας, να προσπαθήσουμε να έχουμε ένα ακόμα άτομο το οποίο θα μπορούσε να πιστοποιήσει το γεγονός και να μας υπερασπιστεί. Ένας ή παραπάνω μάρτυρες είναι πάντοτε χρήσιμο να υπάρχουν.
• Αν αισθανθούμε αδικημένοι ή δεν πληρωθούμε άμεσα ή το οτιδήποτε άλλο, μπορούμε να το εκφράσουμε με κόσμιο και ευγενικό τρόπο. Πολλές φορές η απάθεια και η φοβισμένη συμπεριφορά οδηγεί ακόμα περισσότερο στη θυματοποίηση. Όπως και δεν πρέπει να προσπαθήσεις να υπερασπιστείς το δίκιο με σωματική βία ή οποιαδήποτε άλλη βιαιοπραγία. Απευθύνσου σε έναν δικηγόρο, ο οποίος θα σε καθοδηγήσει και θα σε συμβουλεύσει για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβείς όταν καταπατώνται τα δικαιώματά σου. Είναι σεβαστό το γεγονός πως έχεις απόλυτη ανάγκη την εργασία, αλλά μην παραγκωνίζεις ποτέ την αξιοπρέπειά σου.

Οι καιροί που ζούμε είναι μεν δύσκολοι, αλλά κάθε εμπόδιο ξεπερνιέται με αγώνα και πίστη. Όλα θα πάνε καλά!

Η Μαρία Σκαμπαρδώνη είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος, αθλήτρια πολεμικών τεχνών και πάνω από όλα , ένας άνθρωπος που προσπαθεί μέρα με τη μέρα να γίνεται καλύτερος! Μέσω της γραφής της επικοινωνεί τις εμπειρίες τις με σκοπό πρωτίστως τη δική της αυτοβελτίωση.


Μοιραστείτε το άρθρο:
Κατηγορίες:Συμβουλευτική